Ristorante ESTELLA
Estella to ważny punkt na kulinarnej mapie Poznania już od 30 lat. Nasza pierwsza restauracja włoska powstała w samym sercu stolicy Wielkopolski na ul. Garbary 41 w czerwcu 1991 r. Od tego czasu zmienił się Poznań, zmieniliśmy się i my, ale to, co najistotniejsze, pozostało – nasza kuchnia i wyjątkowa atmosfera.
Od początku istnienia Estelli dbamy o to, by dania z naszego menu spełniały oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy. Pyszny obiad czy romantyczna kolacja w naszej restauracji, a może przyjęcie lub piknik, na który dostarczymy nasze smakołyki – z Estellą każdy posiłek będzie wyjątkowy.
Już od wielu lat przekraczając próg Restauracji Estella, można przenieść się do świata południowych przysmaków. W naszym bogatym menu znajdują się najlepsze specjały i wykwintne dania przygotowywane przez wybitnych szefów kuchni zgodnie z kulinarną sztuką Italii. Dbamy również o to, aby każda wizyta w naszych włoskich restauracjach w Poznaniu, Baranowie i Suchym Lesie była wyjątkowa, dlatego stworzyliśmy miejsca o niepowtarzalnym wystroju i ciepłym klimacie. W tym wyjątkowym otoczeniu celebrowanie posiłków staje się przyjemnością, a oryginalne smaki z Półwyspu Apenińskiego zachwycają jeszcze bardziej. Co więcej, specjałami naszych mistrzów można delektować się nie tylko w lokalach, ale również zamawiając catering. Słyniemy ze smacznych potraw, ale również charakterystycznej dla Włoch gościnności – organizujemy bankiety, wesela, przyjęcia oraz inne imprezy okolicznościowe.
W naszych restauracjach w Poznaniu, Baranowie i Suchym Lesie podajemy tradycyjne dania kuchni włoskiej. Wśród serwowanych przysmaków znajdują się potrawy z wielu regionów Italii. Nie mogło więc zabraknąć wywodzących się z Trydentu gnocchi, typowego dla Lombardii risotto, weneckiego carpaccio, oryginalnej zupy minestrone, wspaniałych spaghetti bolognese i carbonara oraz pizzy z dodatkami takimi jak owoce morza, salami, ser gorgonzola, karczochy, kapary i włoska kiełbasa. Menu w naszych lokalach doskonale odzwierciedla różnorodność smaków słonecznych Włoch, dzięki czemu odwiedzający mają okazję skosztować przepysznych potraw na bazie ryżu, makaronu, mięsa wołowego, drobiu i cielęciny oraz owoców morza. W trosce o najwyższą jakość, nasze dania powstają w oparciu o tradycyjne włoskie przepisy, a do ich przygotowania nie wykorzystujemy półproduktów czy ulepszaczy smaku, tylko wysokogatunkowe zioła i przyprawy, oliwę z oliwek, sery, wędliny oraz różne gatunki mięs.